Jurnalul orei 17, 12 Februarie
Jurnalul orei 17:00 12 februarie 2024, 17:45 | 635

Prezentat de Vasile Luchianu

Drumul către și dinspre Vama Leușeni, de la frontiera moldo-română, a fost blocat cu tractoare de către agricultorii protestatari din cadrul Asociației „Forța Fermierilor”.

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Alexei Percemlî, a fost ales primar al comunei Bubuieci, în urma scrutinului repetat de duminică. S-a întâmplat după ce, în decembrie trecut, Consiliul electoral al circumscripției Bubuieci a invalidat mandatul de primar al candidatului Mișcării Alternativa Națională, Leonid Umaneț. Ministerul Educației a constatat, după alegerile din toamnă, că Umaneț nu deține diplomă de absolvire a studiilor medii de cultură generală.

Printre fragmentele de dronă, căzute în sudul Republicii Moldova, era și partea de luptă a aparatului de zbor, care conținea aproximativ 50 de kilograme de substanță explozivă. Precizarea a fost făcută astăzi de Inspectoratul General al Poliției. Dacă acest proiectil ar fi căzut peste o casă și ar fi explodat, atunci locuința ar fi fost făcută una cu pământul, explică directorul Institutului Euro-Atlantic pentru Consolidarea Rezilienței, Radu Burduja. Bucățile de dronă, inclusiv încărcătura explozivă, au fost găsite duminică în apropiere de satul Etulia pe un câmp și nimeni nu a avut de suferit.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie