Candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Anatol Usatîi, promite să rezolve criza personalului medical
Social 23 octombrie 2023, 20:34 | 438

Candidații pentru funcția de primar al mujcipiului Chișinău continuă să le promită alegătorilor schimbări majore - de la reparația curților, până la indemnizații unice pentru nou-născuți. Ce declarații au făcut astăzi cei care aspiră la funcția de edil al capitalei, vedeți în continuare!

Candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Anatol Usatâi, le promite alegătorilor să rezolve problema privind deficitul de angajați în sistemul medical, dar și cozile interminabile din instituțiile medicale. Acesta spune că este nevoie de o strategie nouă, care să funcționeze pe termen lung.

ANATOL USATÂI, candidat pentru funcția de primar al capitalei: "Municipiul Chișinău are nevoie de viziune strategică pe termen mediu și lung, pentru dezvoltarea și consolidarea asistenței medicale și rezolvarea problemelor, cum ar fi – criza personalului medical, presiuni asupra sistemului de asistență primară și specializată de ambulator, accesul limitat al populației și rândurile mari la consultațiile medicilor specialiști, pentru analize, pentru investigații."

Familiile din municipiul Chișinău ar urma să beneficeze de programul "Capital matern". Acest sprijin va fi oferit după ce va fi aleasă în calitate de primar, le promite chișinăuienilor candidatul partidului Șansa, Cristina Vulpe.

CRISTINA VULPE, candidat pentru funcția de primar al capitalei: "Pentru primul copil vom aloca 7000 de lei, pentru următorul copil vom aloca zece mii de lei, iar pentru gemeni 20 de mii de lei. Toți copiii au nevoie de sprijin pentru a crește ușor, confortabil, alături de familie."

Liderul partidului MAN, Ion Ceban, spune că va continua reparația în curțile blocurilor. Acesta a spus că în perioada mandatului său de primar al capitalei, 30 la sută din curțile din oraș au fost reparate și amenajate. Totodată, Ceban promite că va facilita accesul chișinăienilor la discuții cu responsabilii din Primărie.

ION CEBAN, candidat pentru funcția de primar al capitalei: "Ne propunem la prima etapă să reabilităm drumurile din curțile blocurilor, după care să amenajăm teritoriul. Dar, după cum ziceam, toate lucrurile se vor realiza pe etape. Nimeni până acum, în afară de noi, în acest context, nu a intervenit. Noi am reabilitat 30 la sută și vom continua cu acest proces."

Vadim Brânzaniuc, candidatul Partidului Social Democrat European, promite transformarea Chișinăului într-o zonă industrială de importanță strategică. Acesta spune că agenții economici pot avea încredere în echipa sa și că aceasta va găsi parteneri de încredere.

VADIM BRÂNZANIUC, candidat pentru funcția de primar al capitalei: "Propunem extinderea a trei parcuri industriale pe care le avem - zona industrială Ciocana, zona industrială Tracom și zona industrială spre Sângera. Ne propunem transformarea acestor zone în adevărate hub-uri economice de importanță regională în sud-estul Europei."

27 de candidați au fost înregistrați în cursa pentru funcția de primar al capitalei.

Opinia ta contează. Comentează!