Fostul deputat democrat Eugeniu Nichiforciuc ar intenționa să-și facă propriul partid politic
Politic 4 februarie 2022, 17:24 | 1191

Fostul deputat PD Eugeniu Nichiforciuc, acuzat ieri de corupție de către comunistul Vladimir Voronin, ar putea să reapară pe scena politică. Președintele interimar al PD, Monica Babuc, a declarat aseară, în cadrul emisiunii ”Cabinetul din Umbră”, că Nichiforciuc vrea să-și facă partid. În plus, acesta ar încerca să ademenească în proiectul său politic actuali membri ai PD.

MONICA BANUC, președinte interimar al PD: "- Domnul Nichiforciuc în continuare e om liber, face afaceri... - Nu numai. Proiect politic am înțeles că vrea să-și facă. Avem informații de la colegii noștri din teritoriu că dânsul a avut cel puțin 10-12 întâlniri. Merge pe filierele organizațiilor teritoriale ale PD, încercând oamenii să treacă în continuare de la PDM către un eventual proiect politic al dânsului. - Nou sau preluat? - Al dânsului. Nu știm amănunte. Foarte interesant e că se vehiculează câteva lucruri, că - ”veniți că o să fie totul OK, vom fi în regulă, organizați... vom avea conducere colectivă”. Nu știu de unde e această idee care a prins asemenea rădăcini!.."

Întrebat dacă este adevărat că-și crează partid, Eugeniu Nichiforciuc nu a confirmat, dar nici nu a infirmat această informație.

EUGENIU NICHIFORCIU, fost deputat PD: "- Doamna Babuc văd că știe mai bine ce fac alții, decât ce se face la dumneaei în partid. Au distrus o echipă care a rămas în Partidul Democrat. Acum îi caută pe cei vinovați. Să-și caute de bucătăria lor. Să aibă grijă de rezultatul ”fulminant” pe care l-au primit la alegerile parlamentare... - Dar creați un proiect politic? - Eu cândva am spus că, dacă o să am careva intenții, o să le auziți de la mine, dar nu de la foști colegi sau oponenți. - La modul concret, intenționați să creați un partid sau nu? - Eu vă spun ceea ce este astăzi. Dacă o să intenționez, eu o să vă declar personal."

Nichiforciuc a mai spus că, după șase ani de aflare în Parlament, se află acum într-o ”perioadă de recuperare”, în care are mai multă grijă de familie și viața personală. Eugeniu Nichiforciuc a fost una dintre cele mai influente persoane din Partidul Democrat, devenind și mai vizibil în viața politică după fuga lui Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova. Potrivit informațiilor apărute în presă după mijlocul anului 2019, anume Nichiforciuc alături de un alt fost deputat democrat, Vladimir Andronachi, au fost cei care au încropit alianța PSRM-PD în 2019-2020. După retragerea PD-ului din alianța cu socialiștii în toamna anului 2020, cei doi deputați au susținut alianța nou-creată PSRM - Partidul Șor. Joi, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că anume Nichiforciuc a fost cel care, în anul 2015, ar fi încercat să o corupă cu 300 de mii de euro pe deputata comunistă Elena Bodnareco, pentru a trece la PD. Nichiforciuc spune că declarațiile lui Voronin nu sunt altceva decât minciuni și aberații.

Opinia ta contează. Comentează!