O nouă ședință în dosarul lui Petic
Social 13 septembrie 2019, 20:35 | 2756

A fost audiată partea vătămată în dosarul in care ofițerul în rezervă Gheorghe Petic este cercetat pentru huliganism. Ședința s-a desfășurat astăzi la Judecătoria Cahul, sediul Taraclia. Atât Petic, cât și avocatul său, au spus că declarațiile de azi ale martorului nu corespund cu cele făcute in timpul urmăririi penale.

După proces, partea vătămată a răspuns evaziv la întrebările reporterului Jurnal TV.

Avocatul lui Gheorghe Petic a spus că a anexat la dosar un înscris care a venit de la Inspectoratul de Poliție Taraclia. Prin acest document se confirmă că presupusul martor, fost polițist de sector, NU mai activa în structurile de forță în timpul evenimentelor din septembrie 2004, despre care este vorba in dosar, ne-a mai spus avocatul.

Potrivit lui Gheorghe Petic, cei care anterior ar fi obligat partea vătămată să facă declarații mincinoase, astăzi s-au dezis de el.

Petic susține că niciodată nu a negat că ar fi avut loc un incident de frontieră, doar că acesta nu s-a produs în maniera descrisă de victimă.

Precizăm că la începutul ședinței instanța a venit cu propunerea ca dosarul să fie conexat la cel de la Judecătoria Orhei, trimis la rejudecare, însă Gheorghe Petic și avocații săi au refuzat. Menționăm că, în acest dosar, Gheorghe Petic este cercetat penal pentru că, pe vremea când era ofițer al Poliției de Frontieră, ar fi folosit arma din dotare pentru a amenința cu moartea o persoană. Incidentul ar fi avut loc într-un local din satul Cairaclia, raionul Taraclia. În acest caz, Gheorghe Petic riscă până la șapte ani de închisoare. El pledează nevinovat. Anterior, Petic a făcut o serie de dezvăluiri despre o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi fost implicați înalți funcționari de pe ambele maluri ale Prutului. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie