Două tinere din orașul Călărași au revenit din străinătate și investesc în educație
Social 13 decembrie 2019, 22:43 | 8620

Din dorinta de a investi in educatie, o tanara din Calarasi a revenit acasa dupa studiile facute in Marea Britanie si a pornit o afacere alaturi de cumnata sa, care de asemenea se afla in strainatate. Au aproape un an de cand muncesc cot la cot, iar succesele nu s-au lasat asteptate. De curand, au deschis primul atelier de creatie cu pixuri 3D din Republica Moldova si nu se opresc aici.

A hotărât să deschidă un atelier de creație pentru copii într-un centru din Călărași, fondat tot de ea, după ce le-a cumpărat micuților ei un astfel de pix 3D și a descoperit ce calități dezvoltă.

Cerneala este înlocuită cu plastic, care se topește. Cu ajutorul substanței vâscoase, copiii au posibilitatea să creeze obiecte de tot felul. Această ocupație îi captează instantaneu.

La centru există activități pe placul tuturor.

Mariana Caracaș organizează ateliere care dezvoltă logica și creativitatea, dar și educă și distrează în același timp.

Tânăra a fost șase ani logoped și psiholog pentru copiii de la un centru de plasament din orașul Călărași. După asta, a plecat în Marea Britanie. A revenit acasă după trei ani, având convingerea că...

Eugenia Caracaș predă cursuri de engleză, care sunt frecventate nu doar de școlari, dar și de oameni mai în vârstă. A avut și studenți de 60 de ani.

La această universitate prestigioasă din Marea Britanie a studiat chiar ea.

Ideea de a deschide acest centru i-a venit tinerei atunci când se afla în străinătate.

Tinerele spun că își propun ca beneficiarii cursurilor lor să devină „versiuni mai bune ale lor”.

Cele două antreprenoare îi îndeamnă și pe alți tineri să se lanseze în afaceri fără teamă, chiar dacă li se spune că nu vor reuși, așa cum s-a întâmplat în cazul lor. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie