Alec Baldwin, autorul unei împuşcături mortale pe platourile de filmare ale peliculei "Rust", va fi acuzat de ucidere din culpă
Externe 20 ianuarie 2023, 15:36 | 294

Actorul american Alec Baldwin, autorul unei împuşcături mortale pe platourile de filmare ale peliculei "Rust", va fi acuzat de ucidere din culpă, relatează AFP. Baldwin repetase o scenă pentru film, când a avut loc împușcătura la o fermă de lângă Sante Fe, New Mexico, în octombrie 2021. Acum, celebrul actor riscă până la 18 luni de închisoare și o amendă de cinci mii de dolari. Avocatul lui Baldwin afirmă că acuzațiile reprezintă ”o teribilă eroare judiciară”.

Alec Baldwin va fi acuzat de omor involuntar din culpă pentru împușcarea cameramanului Halyna Hutchins, care a fost ucisă, când Baldwin a tras cu o armă de recuzită. Hannah Gutierrez Reed, armuriera filmului, va fi, de asemenea, acuzată de omor prin imprudență.

Joi, procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunțat că vor fi depuse acuzații împotriva celor doi până la sfârșitul lunii.

MARY CARMACK-ALTWIES, procurorul districtual din Santa Fe: "Ea (Hannah Gutierrez Reed - n.n.) a fost armuriera pe platoul de filmare și trebuie să verifice totul de mai multe ori, niciodată să nu dea armele actorilor, fără să le verifice, fără să se asigure că gloanțele utilizate sunt false. E clar că nu a făcut asta."

”În timpul mandatului meu, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”, a mai spus ea. Și Alec Baldwin, și Hannah Gutierrez Reed riscă până la 18 luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari, dacă vor fi condamnați. Ei vor fi judecați de un juriu, au declarat procurorii.

Regizorul de film Joel Souza a fost, de asemenea, rănit în timpul împușcăturilor, dar procurorii au declarat că nu vor fi depuse acuzații în legătură cu acest lucru.

După împușcături, Baldwin a declarat că arma a tras greșit. El a adăugat că nu a apăsat pe trăgaciul armei și că nu știa că aceasta era încărcată. „Nu știu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu știu cum a ajuns acel glonț în acea armă. Nu știu”, a declarat el în decembrie 2021.

ALEC BALDWIN actor: "-Vă simțiți vinovat? -Nu. Simt că cineva este responsabil pentru ce s-a întâmplat, dar nu sunt eu acea persoană."

Luke Nikas, avocatul lui Baldwin, a declarat că acuzațiile „denaturează moartea tragică a Halynei Hutchins și reprezintă o teribilă eroare judiciară”. „Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că există un glonț viu în armă – sau oriunde pe platoul de filmare. El s-a bazat pe profesioniștii cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu avea gloanțe vii. Vom lupta împotriva acestor acuzații și vom câștiga”, a declarat Nikas.

Pe 21 octombrie 2021, filmarea într-o fermă din New Mexico a devenit un fapt tragic când Alec Baldwin a folosit o armă care se presupunea că ar fi conţinut doar gloanţe oarbe, dar al cărei proiectil real a omorât-o pe Halyna Hutchins, în vârsta de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

În august, actorul în vârstă de 64 de ani a spus că se aşteaptă ca nimeni să nu fie acuzat, declarând pentru CNN că a angajat un detectiv particular pentru a investiga cazul, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!