Contrabandă cu lemne la Giurgiulești
Social 18 martie 2024, 19:55 | 239

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața, iar altul a ajuns în stare gravă la spital după ce căruța în care se aflau a fost lovită de o mașină. Potrivit Inspectoratului de Poliție Telenești, tragedia s-a produs sâmbătă seara pe traseul dintre satele Chiștelnița și Scorțeni. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Pompierii au intervenit noaptea trecută pe strada Pușkin din Chișinău, unde a izbucnit un incendiu în sediul unei agenți imobiliare. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, flăcările au distrus mai multe bunuri materiale din interiorul oficiului cu o suprafață de 15 metri pătrați. Nimeni nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în 26 de situații de risc.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și procurorii PCCOCS au zădărnicit o tentativă de contrabandă cu lemne de circa 700 de mii de lei. Lemnul urma să fie exportat ilegal în Bulgaria și Polonia. Doi bărbați sunt investigați în acest caz, iar faptele au avut loc între 2021 și vara anului 2023. Cei doi suspecți, în vârstă de 40 de ani, au fost surprinși la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești în timp ce transportau cherestea, deși au declarat în actele vamale „lame și frize pentru parchet.” Aceștia riscă închisoare între patru și zece ani, iar compania implicată ar putea fi amendată cu până la 600 de mii de lei. Ulterior, au fost efectuate aproape 30 de percheziții, care au dus la descoperirea altor cantități mari de cherestea, cu o valoare estimată la peste 12 milioane de lei. Și aceasta urma să fie transportată ilegal.

Un șofer de 20 de ani, care se afla la volanul unui BMW, a tamponat din spate o căruță în care se aflau doi minori de 15 ani. S-a întâmplat sâmbătă seara pe traseul dintre satele Chiștelnița și Scorțeni. În urma impactului, unul dintre adolescenți a decedat până la sosirea ambulanței, iar celălalt minor a fost transportat în stare gravă la Spitalul Raional Telenești. Poliția a inițiat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele accidentului. Șoferul BMW-ului este cercetat în stare de libertate.

Opinia ta contează. Comentează!