Au boicotat ultima ședință plenară
Politic 31 iulie 2023, 17:56 | 440

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit astăzi sala de ședințe a Parlamentului. S-a făcut în semn de protest, după ce majoritatea a respins toate inițiativele Blocului propuse pentru agenda zilei. Una dintre chestiunile, asupra cărora insistau deputații din opoziție, prevedea audierea membrilor Guvernului.

VLAD BATRANCEA, vicepreședintele Parlamentului: "Tradițional, am venit pregătiți cu opt inițiative, îmi pare rău că niciuna nu a fost susținută. Ce folos că mai avem stare de urgență atunci când având calamități naturale în zona de nord, au fost aduse pagube agricultorilor și noi nu putem audia Guvernul ca să înțelegem ce măsuri se întreprind. Nu putem realiza controlul parlamentar nici când păcura procurată din banii cetățenilor a fost îngropată, daune ecologice, financiare, nu avem acces nici noi deputații în plen. Când nicio inițiativă a opoziției nu este aprobată, tradițional, boicotăm ședința și vă lăsăm să mergeți după agendă."

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ironizat pe seama plecării deputaților socialiști și comuniști.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "În raport cu noi aveți un sentiment, dar imnul, totuși, trebuie intonat la final, ca oameni serioși."

Luni, 31 iulie, e ultima ședință plenară din sesiunea de primăvară-vară. Deputații au vacanță și vor reveni la muncă pentru sesiunea de toamnă-iarnă, care începe în luna septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!