Oamenii legii din Ucraina au identificat soldații ruși care l-au răpit și ucis pe primarul satului Motîjin
Externe 27 mai 2022, 17:36 | 704

Autoritățile ucrainene i-au identificat pe soldații ruși, care l-au răpit și ucis pe primarul satului Motîjin, regiunea Kiev, și pe întreaga familie a acestuia. Procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova a publicat lista inculpaților - cinci militari ruși și trei mercenari din Grupul Wagner.

Într-un mesaj pe facebook, Irina Venediktova a declarat că persoanele cu pricina sunt implicate în cel puțin 14 episoade de infracțiuni și că doar trei persoane au supraviețuit după tortura lor.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a dat numele, fotografiile și funcțiile inculpaților. Potrivit autorităților, în martie 2022, în timpul ocupației, ei au răpit-o pe Olga Suhenko, primarul satului Motîjin, pe soțul și pe fiul ei. La locul „bazei” lor, invadatorii i-au torturat, storcând informații despre Forțele Armate și apărare. Chiar în fața mamei, l-au împușcat mai întâi pe fiul ei în picior, apoi l-au împușcat în cap. Întreaga familie a murit din cauza multiplelor răni cauzate de focurile de armă. Iubita lui Alexandr Suhenko, fiul primarului localității, cunoscut ca un bun fotbalist, este în stare de șoc.

DARIA BELENIȚÎNA, fotograf: "Pentru mine a fost, puțin spus, șoc. A fost un cutremur. A fost ca și cum s-a prăbușit lumea, în care trăiam până atunci. În seara zilei respective au apărut fotografii cu groapa din satul Motîjin. Când am văzut fotografia, mi-a trebuit o fracțiune de secundă ca să îl văd acolo pe Alexandr al meu și pe Olga, mama lui Alexandr. E o fotografie, care îmi va rămâne în memorie pentru întreaga viață. Această familie merită să fie decorată, dar nu să aibă parte de răpire și de un asemenea sfârșit, pe care l-am văzut cu toții."

Până pe 3 aprilie, soarta acestei familii satului Motîjin a fost necunoscută.

Opinia ta contează. Comentează!