Jurnalul orei 19, 25 August
Jurnalul orei 19:00 25 august 2023, 19:57 | 824

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Terenul aferent fostei grădinițe nr.5 din Chișinău și clădirea instituției au fost scoase în vânzare. Imobilul a fost privatizat în urmă cu 20 de ani, la pachet cu fabrica „Bucuria”. În afacere este implicat și fostul premier Pavel Filip. Amănunte - în jurnal.

2. Serviciul Hidrometeorologic a emis Cod portocaliu de caniculă pentru perioada 27-29 august. Vor fi 36 - 38 de grade Celsius în Chișinău și în mai multe localități. Rămâne în vigoare și avertizarea cod galben de pericol de incendiu.

3. La Ungheni și Cantemir au fost inaugurate puncte de operare terestră a Serviciului Mobil de Urgență, Resuscitare și Descarcerare a unităților de pompieri și salvatori. Totul a fost posibil grație proiectului SMURD - 2, finanțat de Uniunea Europeană. Valoarea totală a proiectului este de zece milioane euro.

4. Republica Moldova are tot mai puțini oameni, iar migrația masivă este cauza principală a fenomenului. Din 1991 până în prezent, populația Republicii Moldova s-a redus cu 1,5 milioane de locuitori. Ce spun experții despre valoarea pensiei de azi în comparație cu cea din 1991, vedeți la știri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie