Jurnalul orei 19, 19 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 19 ianuarie 2024, 21:42 | 883

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Criza de la Curtea Supremă de Justiție persistă. Sarcina de lucru a magistraților transferați temporar s-a dublat. Căile de soluționare a problemei au fost căutate de membrii Consiliului Superior al Magistraturii și judecătorii CSJ în cadrul unor discuții publice.

2. Zeci de oameni au mers dimineața la biserică, unde au fost oficiate slujbe și s-a pregătit agheasma, de Boboteaza pe stil vechi. Conform tradiției, mulți oameni s-au scăldat în râu sau lac, în speranța că își vor spăla păcatele și vor avea noroc tot anul. Cum s-au întâmplat lucrurile la Ghidighici și Ratuș, vedeți în jurnal.

3. Foști ofițeri de informații sunt pe cale să destabilizeze societatea și securitatea regională. Despre acest lucru anunță Serviciul de Informații și Securitate, potrivit căruia, se va încerca compromiterea relațiilor diplomatice stabilite de Republica Moldova cu Ucraina, în mod special.

4. NATO va începe săptămâna viitoare un exercițiu fără precedent, pe fundalul temerilor de amplificare a Rusiei. Scopul acestuia este să arate că alianța își poate apăra întreg teritoriul până la granița NATO cu Rusia. Ce spun generalii Alianței nord-atlantice, vedeți la știri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie