Alegeri Parlamentare anticipate 2021, 2 Iulie
Politic 4 iulie 2021, 20:21 | 1603

Schemele energetice care au sărăcit Republica Moldova, furtul miliardului și rezultatele sondajelor din campania electorală. Acestea sunt subiectele abordate de către unii politicieni, care au organizat astăzi activități electorale. Ce declarații au fost făcute, vedeți în cele ce urmează.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, a organizat un briefing, pentru a vorbi despre problemele, cu care se confruntă oamenii în localitățile de nord. Potrivit politicianului, lumea este nemulțumită de apă de proastă calitate sau că achită un preț mai mare pentru energie electrică.

Mihai Popșoi, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate: "Aceste întrebări îi frământă pe oameni de pe meleagurile frumoase pe care i-am întâlnit în Republica Moldova, în special în nordul Republicii Moldova în toată această campanie. Dar pe 11 iulie cetățenii vor da verdictul. Pe 11 iulie oprim schemele și pornim vremurile bune."

Liderul Blocului electoral „Renato Usatîi” a vorbit despre sondajele făcute publice în această campanie electorală. Nemulțumit, Renato Usatîi a declarat că acestea sunt manipulatoare, favorizând anumiți concurenți electorali. El a avut un mesaj pentru companiile care fac sondaje.

RENATO USATÎI, Liderul Blocului electoral „Renato Usatîi”: "No o să trebuiască să modificăm codul electoral, legislația necesară ca companiile care au dat-o în bară dacă voi declarați marja de eroare 2-3% și dacă voi nu vă încadrați CEC-ul să nu vă mai permită să fiți înregistrați pentru scrutinul electoral și duceți-vă la păzit harbuji."

Deputatul PSRM, candidat pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Bogdan Țârdea, a abordat furtul miliardului. El a anunțat că va sesiza Procuratura Generală pentru a trage la răspundere mai multe persoane implicate în acest jaf de proporții.

BOGDAN ȚÂRDEA, membru PSRM: "Aici este adresarea noastră către Procuratura Generală. Cerem să inițieze cauze penale nu numai împotriva potențialilor beneficiari ai furtului, cum ar fi Plahotniuc, ci și împotriva participanților și a complicilor furtului. Este vorba de miniștri, miniștri adjuncți, guvernatori."

Alți concurenți nu au organizat astăzi evenimente electorale publice.

Opinia ta contează. Comentează!