Jurnalul orei 19, 17 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 17 ianuarie 2024, 20:36 | 855

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Pentru anul curent, la bugetul municipal Chișinău au fost transferate circa 293 de milioane de lei, inclusiv pentru deszăpezire. Cum s-au cheltuit banii, știu doar cei de la Primărie, deocamdată. Între timp, o bună parte a orașului zace în troiene, iar nemulțumirea cetățenilor nu scade.

Moscova solicită Chișinăului să deschidă secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia, programate pentru luna martie. Cererea a fost recepționată și este examinată de către Ministerul de Externe. Ce spun experții de la Chișinău despre neanunțata intenție a Kremlinului, aflați la știri.

Vladimir Plahotniuc ar putea rămâne fără bunuri imobiliare, care i-ar aparține în Franța. Procurorii de la Chișinău și colegii lor francezi au efectuat percheziții și la o cabană de la poalele muntelui Mont Blanc. Care ar fi valoarea bunurilor în opinia procurorilor, vedeți în jurnal.

În Republica Moldova au fost create peste 20 de posturi de pompieri voluntari, dar aceștia nu beneficiază de nicio scutire de taxe, cum se întâmplă în societățile dezvoltate. Un reportaj realizat de echipa noastră de filmare în satul Sireți, raionul Strășeni, vedeți în continuare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie