O firmă din Chișinău nu și-a dus lucrul până la capăt după ce în toamna anului trecut s-a apucat să schimbe apeductul pentru Centrul de Excelenţă în Energetică și Electronică, un cămin și un bloc de pe strada Mihail Sadoveanu. Agentul economic a pus pietriş în locul asfaltului distrus, dar a lăsat neastupată şi neîmprejmuită o fântână. Şeful companiei respective nu a fost de găsit deocamdată pentru o reacţie. 

Fântână pe care o vedeţi în imagini stă neacoperită încă din vară, atunci când au început lucrările, ne-a spus o locatară. În acest timp, în ea s-au acumulat frunze uscate, butelii și alte deșeuri.

În timpul filmărilor, am observat că un muncitor a început să astupe găurile din asfalt, lăsate în urma lucrărilor făcute de firma la care este angajat.

L-am întrebat pe bărbat cum rămâne cu fântâna din spatele căminului studențesc și al blocului de locuit.

Directorul adjunct al Centrul de Excelență în Energetică și Electronică ne-a spus că agentul economic a suspendat lucrările în toamna anului trecut din cauza vremii nefavorabile. Astfel, a reușit să asfalteze doar intrarea în instituție, nu şi celelalte porţiuni.

GHEORGHI ZVEZDENCO director adjunct pe instruire, Centrul de Excelență în Energetică și Electronică "S-a reușit să se pună țevi noi, din masă plastică. 19.35 19.40 după care au fost acoperite și s-a pus porțiunea respectivă s-a așternut asfalt, dar în rest au pus numai pietriș."

Student "Au fost puțin astupate, iar pământul s-a așezat din cauza ploilor. "

Zvezdenco ne-a mai declarat că instituţia de învăţământ nu a fost conectată deocamdată la apeductul nou.

GHEORGHII ZVEZDENCO director adjunct pe instruire, Centrul de Excelență în Energetică și Electronică "Este trasată o nouă reţea pentru apă rece, dar nu este finisată. Dar când va fi, nu ştiţi?

- Nu pot să vă spun. Finanțarea este din fondul european pentru reconstrucții. Atelierul se finalizează sper că în aprilie, dar cu rețeau de apă aceiași antreprenori realizează lucrările, dar nu cunosc. "

Directorul adjunct al Centrului de Excelență în Energetică și Electronică ne-a mai spus că rețeaua va fi înlocuită atât pentru instituție, cât și pentru căminul studențesc și blocul care se află alături. Am fost şi la Pretura sectorului Ciocana, pentru o reacţie la acest subiect, dar secretara ne-a spus că şefa structurii lipseşte.

Până la urmă, am aflat ce companie a efectuat lucrările respective, dar şeful acesteia nu ne-a răspuns la telefon. Consilierii municipali au votat recent un proiect prin care sunt aplicate amenzi firmele private și întreprinderilor de stat care intervin la rețelele inginerești, dar nu acoperă găurile cum trebuie, ceea ce provoacă apoi surpări de asfalt.