Jurnalul orei 17, 13 Februarie
Jurnalul orei 17:00 13 februarie 2024, 17:49 | 663

Prezentat de Vasile Luchianu

Protestele agricultorilor continuă și astăzi. Timp de aproximativ trei ore, membrii Asociației „Forța Fermierilor” au blocat accesul vehiculelor către și dinspre postul vamal Leușeni. Unii călători s-au arătat deranjați și spun că că riscă să întârzie la cursele de avion sau tren, în Iași, din cauza protestelor. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a anunțat că urmează să fie creat un Consiliu din care vor face parte fermieri și specialişti în sectorul agricol. Consiliul va fi în permanentă discuţie cu producătorii din toate zonele, pentru a veni cu soluţii eficiente.

Administrația Căii Ferate are o restanță de peste 130 de milioane de lei față de angajații întreprinderii, care nu au primit un ban din noiembrie încoace. „Fără decizii politice și alocarea banilor din partea statului, Calea Ferată nu poate ieși din acest impas”, a declarat astăzi presei fostul director al CFM, Oleg Tofilat. Acesta a numit trei factori, care împiedică dezvoltarea și buna activitate a întreprinderii.

Dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor, declarat neconstituțional, în care este vizată și Marina Tauber, bate pasul pe loc. O altă ședință de judecată a fost amânată astăzi. Asta deoarece în proces a fost atras avocatul, care a fost desemnat de stat pentru a reprezenta interesele fostului Partid Șor în instanță. Apărătorul din oficiu a cerut timp pentru a se documenta cu materialele cauzei penale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie