Îndeletnicire din dragostea pentru copii
Social 12 octombrie 2023, 20:17 | 1542

O pasiune și cei doi copii ai săi au ajutat-o să-și descopere măiestria. Vorbim despre Ecaterina Antoci, o femeie de 32 de ani din Chișinău, care confecționează jucării educative și se mândrește cu îndeletnicirea sa. Acest hobby a izvorât din dorința de a le oferi copiilor săi un alt tip de jucării, impregnate cu dragostea sa. Mai apoi, pasiunea s-a transformat într-o afacere pe care o dezvoltă de aproximativ cinci ani.

Odată cu maternitatea și concediul de îngrijire a primului copil, Ecaterina a văzut viața în alte culori. S-a pomenit că are mai mult timp liber, dar fiind o persoană activă și independentă, nu a putut să stea fără o activitate. A dorit să facă ceva nou și atunci a găsit pe internet o lucrare manuală ce a captivat-o și a început a învăța pas cu pas.

ECATERINA ANTOCI, artizan: "Mi-am zis „chiar nu pot să o fac eu singură?”. Și am căutat instrucțiuni, informații pe internet despre materialul din care se confecționează. Am fost și am procurat toate materialele necesare și am făcut prima mea lucrare pentru băiețelul meu."

Familia și prietenii au îndemnat-o să-și dezvolte talentul și să vândă lucrările. Ecaterina spune că inițial îi era frică că jucăriile ei nu vor fi apreciate de alți oameni. Acum este însă mândră de lucrările pe care la face.

ECATERINA ANTOCI, artizan: "Atunci când am văzut că comenzile tot vin și vin, mi-am dat seama că într-adevăr ceea ce fac place, atrage priviri."

De când a început această îndeletnicire, a confecționat multe lucrări, inclusiv decorațiuni personalizate, perne, carusele pentru leagăn și rame pentru fotografii. Odată ce copilul creștea, Ecaterina a confecționat prima cărțulie educativă din fetru. Imediat, aceste cărți pentru copii au devenit foarte apreciate de cumpărătorii săi.

ECATERINA ANTOCI, artizan: "La mine când vine o provocare, eu niciodată nu refuz. Orice pot realiza din fetru. Eu absolut totul fac. Este o mândrie când știu că, iată, o lucrare făcută de mâinile mele se află într-o casă undeva, că bucură privirile sau bucură un copilaș care se joacă cu cărțulia mea."

Ecaterina spune că ceea ce face îi aduce mai multă satisfacție, decât bani. Ea spune jucăriile pe care e confecționează necesită mult efort, dar și materiale adus de peste hotare.

ECATERINA ANTOCI, artizan: "Dar să luăm în considerație că este făcut de mână, materialele care se cumpără sunt scumpe. Eu, de exemplu, materialul îl cumpăr din Anglia și Italia. Nu folosesc de la noi, pentru că la noi este foarte puțin, este de proastă calitate și culorile sunt foarte puține."

Ecaterina spune că visează ca în fiecare casă să fie o jucărie confecționată de ea.

Opinia ta contează. Comentează!