Cursa Chișinău-Kiev a devenit una dintre cele mai bune rute din Europa
Social 4 ianuarie 2023, 19:58 | 430

Cursa de tren Chișinău-Kiev este una dintre cele mai bune din Europa. Asta au constatat experții de Editura de ghiduri Lonely Planet, care le-au propus cititorilor săi o listă a celor mai bune călătorii cu trenul în anul 2023. Autoritățile de la Chișinău și de la Kiev vorbesc de o încărcătură simbolică a clasamentului.

Potrivit Editurii de ghiduri Lonely Planet, cursa de tren Chișinău-Kiev reprezintă un semn al vieții în Ucraina, unde trenurile sunt un adevărat ”colac de salvare” pentru această țară.

”Această cursă își merită locul în clasament, pentru că are o încărcătură simbolică puternică atât pentru Republica Moldova, cât și pentru Ucraina”, ne-a declarat directorul CFM, Oleg Tofilat.

OLEG TOFILAT, director CFM: "Este o plăcere deosebită să constatăm acest fapt. Eu nu știu care au fost criteriile autorilor. Presupun că în Europa sunt multe curse care merg cu o viteză mai bună, cu vagoane mai noi, mai modernizate, însă încărcătura simbolică pe care o poartă cursa Chișinău-Kiev este greu de evaluat."

Despre importanța acestui clasament a scris și directorul Căii Ferate din Ucraina, Alexandr Kamîșin, pe Twitter.

Circulația trenului Chișinău-Kiev a fost reluată pe 6 noiembrie 2022. Serviciul feroviar respectiv a fost desființat pe 2 octombrie 1998.

Opinia ta contează. Comentează!