Președintele Ucrainei a declarat că inamicul nu face gesturi de bunăvoință și că trebuie de acționat cu prudență
Externe 10 noiembrie 2022, 19:57 | 291

Ucraina va lupta cu precauție, fără emoții, pentru a elibera întreg pământul de ocupația rusă. ”Inamicul nu aduce cadouri, nu face „gesturi de bunăvoinţă”, a declarat Volodimir Zelenski, drept reacție la anunțul de aseară al Moscovei privind retragerea trupelor ruse din orașul Herson, oraș de importanță strategică.

Liderul de la Kiev a declarat că în sudul țării forțele ucrainene se mișcă treptat, întărindu-și pozițiile pas cu pas. "Există multă bucurie în spațiul media și este clar de ce. Dar, pe timp de război, emoțiile noastre trebuie să fie temperate", a subliniat Volodomir Zelenski. El a mai punctat că nu va hrăni inamicul cu detalii ale operațiunilor ucrainenilor.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Poate că ceea ce spun, nu așteaptă cineva acum. Poate nu ca la știri. Dar trebuie să înțelegeți: nimeni nu pleacă, dacă nu simte puterea. Inamicul nu ne aduce daruri, nu face gesturi de bunăvoinţă. Noi luptăm ca să avansăm. Și atunci când lupți, trebuie să înțelegi că fiecare pas este întotdeauna rezistență din partea inamicului, este întotdeauna pierderea vieților eroilor noștri. Prin urmare, ne mișcăm foarte atent, fără emoții, fără riscuri inutile. În interesul eliberării întregului nostru pământ și pentru ca pierderile să fie cât mai mici. Așa vom asigura eliberarea orașelor Herson, Kahovka, Donețk și altor orașe ale noastre."

Astăzi, forțele ucrainene au eliberat orașul Snighiriovka din sudul regiunii Nikolaev.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a ordonat aseară trupelor sale, care ocupă provincia Herson, să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru. Herson este primul mare oraş ucrainean ocupat de ruşi de la declararea războiului de către Putin în Ucraina, pe 24 februarie.

În septembrie, armata ucraineană a lansat o contraofensivă puternică în Herson. Trupele ucrainene au distrus deja podurile de peste Nipru, forţându-le pe cele ruse să apeleze la pontoane şi alte improvizaţii pentru a-şi aproviziona soldaţii. De pe 1 octombrie, forțele armate ale Ucrainei au eliberat zeci de așezări în regiunea Herson.

Opinia ta contează. Comentează!