Un tânăr a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru săvârșirea a patru episoade de furt
Social 10 octombrie 2022, 20:53 | 380

Poliția l-a reținut pe un bărbat, după ce a furat, ziua în amiaza mare, telefoane mobile de la patru tinere. Prejudiciul cauzat victimelor a fost estimat la 28 mii de lei. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un tânăr de 24 ani a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru furt. Individul este învinuit că, în perioada 2020-2022, a comis patru furturi, atât de la persoane fizice, cât și din unele centre comerciale, sustrăgând bunuri în valoare de până la zece mii de lei. La pronunțarea sentinței, instanța a dispus încasarea din contul inculpatului prejudiciul material cauzat. Inculpatul și-a recunoscut vinovăția. Anterior, acesta a fost judecat pentru comiterea unor infracțiuni similare.

Iar un bărbat de 42 de ani, din Călărași, a fost condamnat la șase ani de pușcărie pentru trafic de droguri. Individul a fost condamnat pentru infracțiuni similare în 2017 și în 2020. În niciunul din cazuri nu a ispășit pedeapsa cu închisoarea: în primul caz a fost condamnat la 100 ore de muncă neremunerată în folosul comunității, iar în al doilea, i s-a prescris inclusiv un program de tratament. În timp ce era obligat să urmeze programul de reabilitare, individul a continuat să vândă droguri. Procuratura a solicitat condamnarea acestuia la pedeapsă reală cu închisoarea. Acum, inculpatul își va ispăși pedeapsa într-un penitenciar de tip semiînchis, timp de șase ani.

Polițiștii din Chișinău l-au reținut pe un tânăr de 25 de ani, care a furat în plină stradă telefoanele mobile de la patru tinere. Potrivit oamenilor legii, individul se apropia de victime, le brusca și le sustrăgea telefoanele. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 28 de mii de lei. În timpul audierii, tânărul și-a recunoscut vina. Acesta a comunicat că telefoanele furate au fost vândute, unul însă a fost ridicat de polițiști și restituit proprietarului. Anterior, individul a fost judecat pentru furt, jaf și circulația ilegală a drogurilor. Acum, el a fost arestat pentru 20 de zile și riscă până la șapte ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!