Modificări pentru procuror nou
Social 16 septembrie 2019, 21:27 | 1107

Proiectul privind modificarea Legii procuraturii a fost votat astăzi, în prima lectură, de către deputații blocului ACUM și cei ai PSRM. Astfel, noul procuror general cu mandat deplin va fi ales în urma unei proceduri complexe, prin instituirea unui ”filtru” la Ministerul Justiției. O comisie de experți formată la minister va fi responsabilă de preselecția candidaților. Documentul a fost criticat de către deputații Partidului Șor și ai Partidului Democrat.

Proiectul de lege a fost prezentat în plenul Parlamentului de către ministrul Justiției Olesea Stamate, care a precizat că acesta nu este singurul care vizează reformarea sectorului justiției. Opoziția a reacționat prompt. Unii deputați afirmă că modificarea acestei legi este neconstituțională.

Fracțiunea Partidului Șor a anunțat că nu susține proiectul de lege, iar deputații din Partidul Democrat au amenințat că vor contesta modificarea Legii procuraturii la Curtea Constituțională, acuzând majoritatea parlamentară că promovează nepotismul. Chiar și așa, noile prevederi legislative au fost votate în prima lectură. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie