Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, soldat cu patru morți, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile
Social 23 octombrie 2023, 15:45 | 601

Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut de vineri seară, soldat cu patru morți, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor. Între timp, medicii luptă pentru viața bărbatului de 63 de ani și a unei copile de patru ani, care se află în stare gravă la spital.

Accidentul de la Bahmut s-a produs vineri seara, în jurul orei 19. Automobilul condus de un procuror a lovit violent o căruță. Au murit o copilă de câteva luni, părinții acesteia și bunica. Bunicul și a doua copilă, de patru ani, au fost internați în stare gravă. Directorul adjunct al Spitalului raional Călărași, Ion Veveriță, ne-a precizat că bărbatul rămâne internat la terapie intensivă, starea lui generală fiind gravă, dar stabilă. Pacientul este conștient.

ION VEVERIȚĂ, director adjunct, Spitalul raional Călărași: "Starea generală e cu ameliorare în dinamică. Acum este stabil respirator, sistemul dinamic. Pacientul este conștient, câmp și spațiu, vorbește, răspunde la întrebări."

Copila de patru ani a fost adusă cu elicopterul la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Starea pacientei este foarte gravă, afirmă purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu.

MAXIM CAZACU, purtător de cuvânt, Institutul Mamei și Copilului: "În continuare, este în stare gravă, tot în secția de reanimare. Deocamdată, tot nu este conștientă. Are mai multe traumatisme, printre care craniocerebral, traumatism de bazin și altele."

Testarea alcoolscopică a șoferului automobilului a arătat rezultat negativ. Procurorul este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de circulație, fapt ce a cauzat decesul a mai multor persoane.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că cercetarea procurorului continuă în cadrul grupului de urmărire penală format din reprezentanții mai multor instituții de drept.

Opinia ta contează. Comentează!