Au tăinuit un incident la graniță
Politic 7 februarie 2024, 19:39 | 777

La o lună după ce doi locuitori ai regiunii transnistrene au fost împușcați pe teritoriul Ucrainei, autoritățile de la Chișinău nu oferă informații privind acest caz.

În toată această perioadă, incidentul armat a fost ținut în secret și a ieșit la iveală abia după declarațiile făcute de ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko. La începutul lunii ianuarie, cei doi bărbați din stânga Nistrului ar fi trecut ilegal granița în Ucraina. Mai mult, ar fi deschis focul asupra ofițerilor ucraineni. Înainte de ședința Guvernului l-am întrebat pe Ministrul de Interne, Adrian Efros, ce cunoaște despre despre acest caz. Acesta a fost scurt în declarații.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: "-Noi ne-am oferit tot sprijinul pentru a acorda ajutor în investigații. Avem înțelegeri de confidențialitate cu partea ucraineană. Până nu vor fi evaluate toate aspectele operative, ne reținem acest drept de a nu declara mai multe. -Știm este o persoană e rănită. Unde este acea persoană? -Persoana rănită, cel mai probabil, este pe teritoriul regiunii transnistrene."

Zilele trecute, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, a oferit detalii într-o emisiune online despre ceea ce s-a întâmplat. „A fost încălcată legea în ceea ce privește trecerea ilegală a graniței”, a subliniat Șevcenko.

MARKO ȘEVCENKO, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova: "Unul dintre transnistreni a luat un pistol și a început împușcături către forțele de drept ale Ucrainei. Ele au deschis focul ca răspuns. Unul dintre transnistreni a fost ucis. Altul este rănit și acum este în spital."

Ministrul de Interne, Adrian Efros, a declarat presei că nu deține mai multe informații despre cele două persoane din stânga Nistrului, decât ceea ce a spus ambasadorul Șevcenko. În data de 10 ianuarie curent, regimul separatist de la Tiraspol a declarat că „un incident armat a avut loc pe 7 ianuarie la frontiera cu Ucraina”, iar două persoane din regiunea transnistreană ar fi fost duse cu forța pe teritoriul Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!