Tiraspolul spune că un cetățean moldovean ar fi autorul atacului cu cocktail-uri Molotov la comisariatul militar din Tiraspol
Politic 24 mai 2022, 19:35 | 1161

După ce au tot învinuit Ucraina că ar fi organizat așa-zisele ”atacuri teroriste” din stânga Nistrului, gruparea separatistă de la Tiraspol arată acum cu degetul la Chișinău. Așa-zisul minister de Interne de acolo a publicat un filmuleț, în care se arată că un cetățean moldovean, angajat de serviciile speciale de la Chișinău, ar fi autorul atacului cu cocktail-uri Molotov la comisariatul militar din Tiraspol. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, respinge învinuirile regimului secesionist și spune că acesta a executat o comandă din exterior de a acuza Chișinăul.

În filmulețul publicat de așa-zisul minister de Interne din stânga Nistrului se arată în detaliu, din mai multe unghiuri, cum în noaptea de 13 mai, doi bărbați au venit la comisariatul militar din Tiraspol și au aruncat mai multe cocktail-uri Molotov în direcția clădirii, fără ca cineva să fie rănit. Anchetatori spun că i-au identificat pe suspecți a doua zi, iar peste încă patru zile l-au reținut pe unul dintre ei, un oarecare Alexandru, la un post de control, la intrarea în Tiraspol!

Mai mult, autorii filmulețului publicat de așa-zisul minister de Interne de la Tiraspol spun că acțiunile lui Alexandru sunt similare cu incendierile de la mai multe centre de recrutare din orașele Rusiei, unde, la fel, au fost aruncate cocktail-uri Molotov în ultimele luni. Cei din ”mvd-ul” transnistrean merg și mai departe și spun că ”posibil, atacurile din Rusia au fost comise, la fel, la comanda unor coordonatori din serviciile secrete ale Republicii Moldova”.

Serviciul de Informații și Securitatea de la Chișinău nu a oferit un comentariu la cele spuse de gruparea separatistă de le Tiraspol. Cu o reacție a venit însă președintele Parlamentului, Igor Grosu. El a declarat în cadrul unei emisiuni TV că ”așa-numitele autorități de la Tiraspol au prins la curaj”. ”Până acum nici nu-i auzeai, nici nu-i vedeai, intuiesc că au primit un text care trebuiau să-l reproducă și au făcut-o și ca de obicei învinuind autoritățile de la Chișinău”, a punctat Grosu.

Opinia ta contează. Comentează!