Actorul Sean Penn a mers aseară la Kiev, pentru a-i oferi lui Volodimir Zelenski unul dintre premiile sale Oscar
Externe 9 noiembrie 2022, 18:02 | 298

Actorul Sean Penn a întreprins aseară o vizită surpriză la Kiev, pentru a-i oferi lui Volodimir Zelenski unul dintre premiile sale Oscar, ca simbol al credinţei în victoria Ucrainei în războiul dus de Rusia. Emoționat, Zelenski a acceptat statueta starului american cu mențiunea că o va întoarce atunci, când Rusia va fi învinsă. Liderul de la Kiev i-a oferit și el o distincție lui Sean Penn.

La rândul său, liderul de la Kiev l-a decorat pe actorul american cu Ordinul de Merit pentru sprijinul acordat Ucrainei.

VOLODIMIR ZELENSKI: "Asta nu e din partea mea, ci din partea Ucrainei. Este mai important."

Ulterior, ei s-au plimbat în Piața Constituției din Kiev, unde Volodimir Zelenski i-a arătat lui Sean Penn o placă ce îi poartă numele, aflată lângă alte distincții dedicate liderilor mondiali care au ajutat Ucraina.

SEAN PENN: "Trei locuri în lume sunt cele mai importante pentru mine. Locul unde s-a născut fiica mea, locul unde s-a născut fiul meu și acest loc. Mulțumesc!"

Statueta pe care Sean Penn i-a oferit-o lui Volodimir Zelenski reprezintă unul dintre cele două trofee câştigate de Sean Penn în 2004 şi, respectiv, 2009 pentru cel mai bun actor în rol principal.

Este a treia vizită a lui Sean Penn în Ucraina, de la începutul invaziei ruse. Actorul a mai fost acolo pentru a filma un documentar despre război. El a vizitat Bucea și Irpin, unde a văzut consecințele acțiunilor invadatorilor ruși. Sean Penn se afla în Ucraina în aceeași zi fatidică de 24 februarie, când Rusia a declanșat un război în Ucraina. Ulterior, actorul a revenit la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele în calitate de realizator de documentare și pentru a transmite lumii adevărul despre invazia rusă.

Opinia ta contează. Comentează!