Contrabandă cu droguri din Ucraina
Social 19 iulie 2023, 15:41 | 330

Ofițerii CNA și procurorii au descins astăzi cu percheziții la Spitalul raional Ialoveni. Doi șefi de secție din cadrul instituției sunt cercetați în libertate pentru corupție. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

O femeie de 41 de ani, care venea din Odesa, a încercat să introducă în Republica Moldova 11 kilograme de droguri în valoare de peste 6,6 milioane de lei. Femeia a fost reținuta și plasată în arest pentru 20 de zile. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cazul a fost înregistrat pe 16 iulie, la Vama Palanca. Femeia conducea un microbuz în care transporta cutii de carton, în care erau motoare pentru pomparea apei. După ce a traversat frontiera, în baza masurilor de investigație, microbuzul a fost oprit de ofițerii INI, care au găsit drogurile ascunse în patru motoare electrice, ambalate în 21 de pachete. Drogurile au fost confiscate.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații l-au reținut pe un cetățean al Israelului. Acesta intenționa să pregătească infracțiuni pe teritoriul Republicii Moldova în domeniul IT, escrocherii și contrabandă cu bani, obținuți pe cale criminală. Individul de 36 de ani este cercetat penal în Israel pentru banditism și escrocherie. Potrivit actului emis de către Inspectoratul General pentru Migrație, străinul a fost declarat indezirabil pentru cinici ani în Republica Moldova și predat Poliției de Frontieră pentru extrădarea acestuia în Israel.

Ofițerii CNA au descins astăzi cu percheziții la Spitalul raional Ialoveni. Doi șefi de secție din cadrul instituției sunt cercetați în libertate, după ce ar fi cerut și acceptat sistematic mită de la pacienți pentru diferite servicii. Procurorii anunță că într-un caz, unul dintre cei doi bănuiți primea de la pacienți sume cuprinse între 200 și 3.600 de lei pentru urgentarea procesului de efectuare a examenelor medicale, în afara programărilor. Al doilea bănuit pretindea și accepta sistematic de la pacienți între 150 și 550 de lei pentru urgentarea investigațiilor imagistice si radiologice. În timpul perchezițiilor desfășurate la birourile de serviciu, domiciliile și automobilele bănuiților, au fost ridicate sume importante de bani și unele registre de evidență, relevante anchetei. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie