Ministrul de externe german Annalena Baerbock a plecat astăzi în Statele Unite ale Americii
Externe 5 ianuarie 2022, 20:27 | 778

Ministrul de externe german, Annalena Baerbock, a plecat astăzi în Statele Unite ale Americii. Șefa diplomației de le Berlin anunță că va aborda cu secretarul de stat american, Antony Blinken, importanţa dialogului cu Rusia pentru a preveni un conflict legat de Ucraina, informează Reuters.

''Cu privire la Rusia, mesajul comun de la europeni şi de la guvernul Statelor Unite este clar: acţiunile Rusiei vin cu un preţ clar şi singura cale de a ieşi din criză este prin dialog'', a subliniat Annalena Baerbock într-o declaraţie. ''Chiar dacă formatele discuţiilor variază, mesajele noastre în calitate de parteneri transatlantici către guvernul de la Moscova sunt aceleaşi întotdeauna'', a adăugat şefa diplomaţiei germane.

În ultimele luni, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a propus de mai multe ori Moscovei să reia dialogul în cadrul Consiliului NATO-Rusia, organism de cooperare creat în 2002; acest dialog este în prezent suspendat din cauza conflictului din Ucraina. Alianţa Nord-Atlantică a denunţat constant, în ultimii ani, anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în martie 2014, şi a cerut respectarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!