Jurnalul orei 15, 15 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 15 ianuarie 2024, 15:53 | 544

Prezentat de Vasile Luchianu

Astăzi se împlinesc 174 ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Cu această ocazie, la bustul poetului din Aleea Clasicilor au fost depuse flori și recitate cele mai îndrăgite versuri ale celui, care reprezintă omul deplin al culturii românești.

Eminescu a fost omagiat ieri la tradiționalul Salon muzical al lui Eugen Doga, care de zece ani îi invită acasă pe oameni de cultură să vorbească despre geniul literaturii române. „Fără de Eminescu nu aș fi fost astăzi unde sunt, pentru că el a fost inspirația mea”, afirmă compozitorul. Maestrul are o sensibilitate aparte pentru poezia lui Eminescu. Eugen Doga a compus partituri pentru 94 de poezii eminesciene.

Eliberarea din arest preventiv a lui Anatolie Blonschi, reținut în dosarul „Frauda bancară”, ar costa 12 mii de lei. Trei persoane sunt gata să dea câte 4000 de lei pentru Blonschi, considerat omul de încredere al fostului deputat PD, Vladimir Andronachi. Judecătorul de caz va decide mâine dacă este acceptată solicitarea avocaților de a-l elibera pe Blonschi din arest preventiv.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie