Deflagrație într-un sat din Criuleni
Social 20 noiembrie 2018, 22:40 | 920

O fetiță de 7 ani și fratele acesteia, de trei luni, din raionul Criuleni, au fost aduși aseară la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. În casa lor a explodat soba, iar un perete s-a prăbușit peste ei. Medicii spun că ambii copii sunt în afara oricărui pericol pentru viață. Sătenii spun că mama lor era la magazin, după cumpărături.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, fata de 7 ani a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Mama celor doi copii ar fi mers la magazinul din apropierea casei, ne-a spus cumnatul acesteia. Bărbatul a mărturisit că doar trei zile în urmă, fratele lui a plecat la muncă în Franța, să-și poată crește copiii.

Când s-a întors acasă, femeia a găsit copiii sub bucăți de perete dărâmat. I-a luat și i-a dus la o vecină. În ajutor a fost chemată o altă vecină, care este medic.

Localnica spune că de obicei, femeia nu-și lasă copiii singuri acasă.

În același timp, cumnatul ei afirmă că aceasta nu are grijă de copii și consumă des alcool. Familia a mai avut un copil, dar a decedat din cauza neglijenței mamei, susține bărbatul.

Familia nu este una nevoiașă, spune asistenta socială a comunei.

Și vecinii spun că femeia nu are patima băutului.

Poliția investighează cazul. Inspectorul General pentru Situații de Urgență avertizează oamenii să nu lase copii de unii singuri acasă și să nu le permită utilizarea lichidelor ușor inflamabile sau a surselor de încălzire.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie