Registre și agende elecronice
Social 14 decembrie 2023, 20:19 | 2230

Profesorii și elevii din învățământul profesional tehnic vor putea utiliza registre și agende electronice, în locul celor pe suport de hârtie. Pentru a asigura noile facilități, Sistemul Informațional de Management în Educație va fi modernizat și extins cu două module specializate. „Școlile vot trece la o formulă sută la sută digitală”, afirmă ministrul Educației și Cercetării.

Primul dintre cele două module, „Registrul electronic”, va fi utilizat de cadrele didactice și va permite gestionarea datelor despre reușita elevilor, prezența la ore, monitorizarea calificărilor oferite de instituții. Al doilea modul, „Agenda electronică”, va permite urmărirea automată a prezenței elevilor și va preveni tendințele legate de absenteism.

DAN PERCIUN, ministrul Educației: "Asta va permite să renunțe la catalogul fizic, care există în continuare în multe instituții de învățământ și să treacă într-o variantă sută la sută digitală, unde toate notele se introduc, mediile se calculează automat, va simplifica un pic acest proces de calculare a mediilor. În egală măsură va oferi părinților posibilitatea în regim live să vadă care sunt rezultatele copiilor, iar copii vor avea acces și ei la toată informația privind rezultatele lor școlare."

Peste 300 de instituții de învățământ, din Chișinău și alte localități, folosesc deja catalogul electronic, a precizat Dan Perciun.

DAN PERCIUN, ministrul Educației: "Noi avem un catalog electronic în învățământul general, care este pe larg utilizat, avem peste 300 de instituții de învățământ care îl folosesc. Încercăm în continuare să îl promovăm. Și avem cred că sub 100 de instituții de învățământ care au renunțat și la catalogul fizic, pentru că poate fi utilizat în paralel, dar asta cumva dublează sarcina."

În cadrul discuțiilor cu partenerii care vor implementa noile module, secretarul de stat al Ministrului Educației și Cercetării, Galina Rusu, a accentuat importanța digitalizării proceselor de lucru în instituțiile de învățământ profesional tehnic. Autoritățile intenționează să implementeze registrul și catalogul electronic în toate instituțiile de învățământ profesional tehnic începând cu 1 septembrie 2024.

Opinia ta contează. Comentează!