Reținuți în timp ce plasau droguri
Social 20 decembrie 2022, 15:39 | 526

Doi bărbați din Florești și Criuleni au fost reținuți de polițiști în timp ce plasau droguri în ascunzișuri în Chișinău. Acum, aceștia riscă până la 15 ani de pușcărie. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un bărbat de 34 de ani din Cimișlia riscă ani grei de pușcărie pentru tâlhărie, săvârșită asupra unei bătrâne de 88 de ani, pe 5 decembrie curent. Procurorii din Cimișlia au stabilit că învinuitul, fiind în stare de ebrietate, a pătruns în domiciliul victimei, într-un sat din raionul Cimișlia, după care, a lovit-o pe femeie în cap, cu o bucată de lemn și a sustras din casă opt mii de lei. Femeia s-a ales cu vătămări corporale ușoare. Pe 6 decembrie, individul a fost reținut pentru 72 de ore, iar la demersul procurorului, în privința bărbatului a fost emis mandatul de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile. Învinuitul riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.

Vameșii de la Tudora au depistat cinci cetățeni ucraineni și un moldovean în timp ce traversau în mod fraudulos frontiera, venind din Ucraina. Cazul s-a produs luni, 19 decembrie. Fiind audiați, cetățenii ucraineni au declarat că din cauza războiului și interzicerii de a părăsi legal teritoriul țării, au ales această cale. Toți cinci bărbați au solicitat azil în Republica Moldova. Cetățeanul moldovean și-a explicat ilegalitatea prin faptul că în Ucraina are aplicată interdicție pe numele său. Direcția regională Est cercetează cazul.

Doi bărbați de 24 și, respectiv, 33 de ani, originari din Florești și Criuleni, au fost reținuți în flagrant de polițiștii de la Botanica, în timp ce plasau droguri în ascunzișuri. În timpul perchezițiilor efectuate, ofițerii de investigație au găsit la ei 65 de pachețele în care se afla marijuana, benzi adezive și un cântar de dimensiuni mici. Polițiștii au reușit să găsească, în diferite locuri dosite din oraș, nouă pachete în care se presupune că ar fi substanțe narcotice. Suspecții au fost plasați în arest. A fost deschis un dosar penal. Pentru infracțiunea comisă, cei doi riscă de la șapte la 15 ani de pușcărie. Oamenii legii nu exclud că în schemă ar fi implicate și alte persoane.

Opinia ta contează. Comentează!