Departamentul știri al Agenției Moldpres ar putea să rămână cu doar șapte persoane
Social 20 noiembrie 2019, 21:15 | 1325

Mai mulți angajați ai Agenției Moldpres ar putea fi concediați. Cancelaria de Stat a aprobat un proiect de reformare a instituției media, care prevede reducerea numărului de salariați. Printre cei vizați sunt traducători de știri și fotoreporterii. "Atmosfera din redacție este incendiară", ne-a spus Fidel Galaico, directorul departamentului de știri al agenției.

Situația de la Moldpres a devenit publică imediat ce doi vestiți fotoreporteri ai instituției, Andrei Mardari și Mihai Vengher, au postat replici pe facebook.

„Din 70 de oameni, aproximativ 30 urmează să fie concediați", ne-a spus directorul Departamentului de știri al Agenției Moldpres, Fidel Galaico.

Angajații de la Moldpres au expediat o scrisoare comună pe adresele Guvernului, Parlamentului și Președinției. În comentariul său postat pe facebook, Igor Dodon solicită prim-ministrului să revadă decizia fostului Guvern şi să asigure funcţionalitatea agenţiei.

Agenția Informațională de Stat Moldpres a fost fondată în 20 iunie 1990 în urma lichidării Agenţiei Moldoveneşti de Informaţii ATEM. Subordonată la etapa iniţială Parlamentului, Agenţia trece în 1994 în gestiunea Guvernului şi devine editorul „Monitorului Oficial al Republicii Moldova”. Din iulie 2001, de acum sub denumirea de Agenţie de stat, „Moldpres” trece în subordinea Cancelariei de Stat a Guvernului. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie