Jurnalul orei 19, 26 August
Jurnalul orei 19:00 27 august 2022, 00:10 | 2136

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

Cei care utilizează gaze naturale pentru încălzire vor trebui să se înregistreze online pentru ca statul să le compenseze consumul în funcție de vulnerabilitatea energetică a familiei. Platforma online va deveni funcțională în luna octombrie.

Depozitele de motorină din Europa se golesc. Acestea au ajuns cu mult sub media ultimei perioade. Din acest motiv prețul motorinei la pompă crește esențial inclusiv în Moldova. Care este prețul stabilit de ANRE pentru acest weekend, vă spunem în jurnal.

La 31 de ani de independență a Moldovei, unii cetățeni vor înapoi în colhozul lui Brejnev, în timp ce alții ar vrea să împingă țara cât mai aproape de Uniunea Europeană. Guvernanții însă le reproșează predecesorilor că au pus o temelie strâmbă țării și că au jefuit-o neîncetat.

Rușii ard zilnic, la propriu, gaze naturale în valoare de peste 10 milioane de dolari doar ca să nu le pompeze în conducta Nord Stream pentru Germania. Asta în timp ce prețul spot al gazelor naturale pe piața europeană a depășit 3.300 de dolari mia de metri cubi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie