„Careu de doliu” de ziua profesorului
Social 5 octombrie 2018, 19:36 | 2860

Tot azi, mai mulți profesori, susținuți de reprezentanți ai societății civile, au participat la un „careu de doliu”. Ei au organizat un flashmob în centrul capitalei, nemulțumiți de condițiile de muncă și salariile care nu le ajung să-și asigure măcar minimul necesar. Astfel, cadrele didactice s-au declarat ignorate de autorități și au cerut lefuri majorate. Doleanțele acestora nu au ajuns însă la urechile ministrului Educației, Monica Babuc, întrucât polițiștii nu le-au permis să se apropie de Guvern.

"Profesorilor solidari" li s-au alăturat membrii comunității "Occupy Guguță".

Doar că accesul spre Casa Guvernului, unde se află și Ministerul Educației, le-a fost restricționat de către mai mulți polițiști.

Cu manifesanții s-a solidarizat și Vasile Tătaru, tânărul profesor care recent a venit cu critici dure la adresa ministrului Educației, Monica Babuc.

Vasile Tătaru mai spune că, după declarațiile sale, este supus unor presiuni.

Reprezentanții ministerului de profil nu au ieșit în fața manifestanților și nu au comentat deocamdată acțiunea de protest. Acum o lună, pedagogii au depus o petiție semnată de peste 6.000 de oameni, prin care au solicitat majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50 la sută și dublarea lefurilor cadrelor non-didactice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie