S-a prăbușit tavanul peste trei elevi
Social 31 octombrie 2022, 19:37 | 407

Cel puțin trei elevi au fost răniți astăzi, după ce peste ei a căzut o bucată de tencuială din tavanul sălii de clasă. Incidentul s-a produs la școala primară-grădiniță din satul Mereni, raionul Anenii Noi. Accesul presei în instituție a fost restricționat de către administrație. Autoritățile locale așteaptă expertiza tehnică.

CRISTINA CRUDU, ofițer de presă al IGP: "Poliția a fost sesizată în jurul orei 13.00, precum că la o școală primară - grădiniță din localitatea Mereni, în sala de clasă a căzut o porțiune de tencuială de pe tavan. În rezultat, trei copii de șapte ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, unul dintre ei fiind internat la spital."

Sala de clasă unde a avut loc incidentul este avariată. Elevii vor învăța la distanță.

AURELIA ȚÂGANU, director adjunct al școlii-grădiniță din Mereni, Anenii Noi: "Toți copiii din toate clasele și două grupe preșcolare au fost evacuate din instituție. Diriginții au fost împreună cu copiii și le-au susținut starea emoțională și au fost îndepărtați de instituție."

Pentru măsuri de protecție, etajul doi al școlii a fost blocat. De ce a căzut tencuiala, nu se știe, deocamdată. Potrivit autorităților locale, nu era niciun semn de prăbușire.

VALENTIN VIERU, primarul satului Mereni, raionul Anenii Noi: "Semne vizibile că s-ar fi întâmplat această surpare nu erau, dar urmează să stabilim în următoarele zile care sunt cauzele și motivele. Aici își fac studiile copii din clasele 0-4. Evident că este o situație regretabilă, noi vom face tot posibilul ca să vedem rolul tuturor care au participat la aceste reparații și eventual cei care se fac vinovați să fie trași la răspundere, pentru că aici noi vorbim despre viața și sănătatea copiilor."

Incidentul s-a produs la ora de engleză. Mama unei fete rănite a fost chemată la școală, ca apoi să o ducă la spital.

Poliția examinează toate circumstanțele.

Pe 17 octombrie un incident similar s-a produs la Liceul „Lucian Blaga” din Chișinău. Atunci, o bucată de tencuială a căzut peste o elevă în timpul orelor. Autoritățile de la Chișinău așteaptă rezultatele expertizei tehnice.

Opinia ta contează. Comentează!