Elevii de la Hulboaca cunosc albinele
Social 3 aprilie 2024, 15:39 | 851

Elevii de la Complexul educațional Hulboaca au aflat astăzi cum lucrează albinele. Lecțiile au fost date de experți, care au pus accentul pe informarea tinerii generații despre influența albinelor asupra mediului înconjurător. Proiectului „Albinele sunt prietenii noștri” a ajuns la cea de-a III-a ediție.

Elevii trebuie să știe ce fac albinele și să le protejeze, spun dascălii de la Hulboaca.

VERONICA BOTNARU, învățătoare, clasa a IV-a: "Împreună cu elevii clasei a IV-a pe parcursul orei dedicate albinelor ne-am aflat într-un stup improvizat, în care noi am fost albinuțele muncitoare. Elevii au fost antrenați în diverse activități."

EVELINA OLARU, director Complex Educațional Hulboaca: "Este foarte important ca în secolul XXI și într-un mediu poluat să beneficiem de produse naturale. Și anume albina este cea care produsele ei sunt naturale, să le consumăm în beneficiul sănătății noastre."

PAULA BEJENARI, reporter Jurnal TV: "În holul complexului educativ Hulboaca a fost deschis așa numitul Colț Viu al Apicultorului. Potrivit inițiatorilor, este un mediu interactiv, care îi încurajează pe elevi sa învețe și, într-un final, sa se implice activ în protejarea mediului și a albinelor."

VITALIE POPA, apicultor, Hulboaca: "Odată cu lecția acesta noi încercăm să creăm un colțișor al apicultorului în coridorul școlii. Unde celelalte clase și inclusiv clasa a IV-a prezentă, vor înfrumuseța cu aceste lucrări care s-au făcut. Ca într-un final între școli va fi acel concurs. Concurs, cine cel mai bine a reușit să implementeze acest proiect ediția III."

Proiectul a fost elaborat la inițiativa Ambasadei Republicii Slovenia în România și Republica Moldova. Parteneri sunt Ministerul Educației și Cercetării, și Asociația apicultorilor. Proiectul „Albinele sunt prietenii noștri” va dura până pe 20 mai curent.

Opinia ta contează. Comentează!