Utilaje furate din UE, aduse în Moldova
Social 14 august 2023, 19:50 | 448

O schemă ilegală de vânzare a utilajelor tehnice, furate din spațiul european, a fost destructurată într-o suburbie a capitalei. Procurorii PCCOCS și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au descins cu percheziții într-o întreprindere agricolă din Colonița. Au depistat acolo mai multe vehicule de uz industrial, măturătoare de străzi, generatoare electrice, calculatoare portabile și motoare pentru bărci, estimate la două milioane de lei. Toate ar fi fost aduse în Republica Moldova prin contrabandă.

În timpul perchezițiilor, oamenii legii au constatat că utilajele tehnice erau fără acte de proveniență și ar fi fost furate din Uniunea Europeană. Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate urmare a sesizării Interpol, cu scopul de a urmări un vehicul de uz industrial – măturător de străzi - furat din Italia.

De asemenea, oamenii legii au depistat două containere pline cu diverse bunuri fără acte de proveniență, care ar fi fost introduse în Republicza Moldova ilegal. Au mai fost găsite containere în care se afla tehnică de calcul, aparate electronice, calculatoare, încălțăminte, parfumuri și instrumente pentru construcții, toate furate din Europa. Bunurile au fost indisponibilizate pe durata investigațiilor, iar acțiunile de urmărire penală continuă.

Opinia ta contează. Comentează!