Problemele presei, în vizorul Guvernului
Social 19 iunie 2019, 21:32 | 2336

Îngrădirea accesului la informaţie de interes public, monopolizarea pieţei de publicitate și ineficienţa Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Acestea sunt câteva dintre problemele de care se lovește mass-media din Moldova și care au fost abordate de prim-ministrul Maia Sandu la o întâlnire cu reprezentanții presei. La final, s-a convenit elaborarea unui plan de acţiuni pentru lichidarea problemelor din domeniu.

Întrevederea cu jurnaliștii a început printr-o enumerare a problemelor din mass-media.

La rândul lor, jurnaliștii au vorbit despre ineficiența instituțiilor care ar trebui să monitorizeze și să reglementeze activitatea mass-media.

O altă problemă este îngrădirea accesului la informaţie de interes public, au declarat jurnaliștii.

Unii dintre jurnaliști au subliniat problema tarifelor pentru chiria spațiilor în care instituțiile la care activează își au sediul.

La finalul întrevederii, prim-ministrul Maia Sandu a precizat că va fi elaborat un plan de acţiuni pe termen scurt, de 100 de zile, care va întruni o serie de măsuri pentru lichidarea problemelor din domeniu şi asigurarea funcționării unei prese libere și independente. Cei vizați în discuții nu au reacționat, deocamdată. La întrevedere a fost prezent și un reprezentant al Televiziunii Naționale Moldova 1, care nu a comentat acuzațiile. Președintele CCA, Dragoș Vicol, nu ne-a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică. Iar la Consiliul Concurenței am trimis o solicitare, la care, până la această oră, nu am primit răspuns. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie