Jurnal TV, interdicție la Primăria Orhei
Social 8 octombrie 2019, 00:03 | 3372

Echipei Jurnal TV i s-a interzis din nou să filmeze în sediul Primăriei Orhei. Colegii noștri au mers să afle părerea primarului interimar Diana Memeț despre protestul organizat azi-dimineață de mai mulți locuitori ai orașului în fața Inspectoratului raional de Poliție. Un bărbat, care a refuzat să se prezinte, i-a bruscat pe reporterul și operatorul postului nostru de televiziune, alungându-i din holul instituției.

Mai mulți oameni au protestat în această dimineață în fața Inspectoratului de Poliție Orhei. Ei ne-au spus că, acum aproximativ patru luni, au depus o petiție în care susțineau că parcul de distracții din oraș ar fi finanțat din bugetul public local. Manifestanții au cerut urgentarea cercetării cauzei și trimiterea dosarului în judecată până la alegerile locale din 20 octombrie, dar și excluderea din cursă a candidatului Partidului Șor pentru funcția de primar de Orhei, Pavel Verejanu, care, potrivit protestatarilor, ar avea legătură directă cu delapidarea bugetului local.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei, Irina Burdujan, ne-a spus că petiția anterioară și cea de astăzi a manifestanților au fost înregistrate și sunt în proces de examinare.

Echipa Jurnal TV a mers mai apoi la Primăria Orhei pentru a obține un comentariu de la primarul interimar al municipiului, Diana Memeț, față de acuzațiile protestatarilor. În holul instituției, colegii noștri au fost întâmpinați de un bărbat, care le-a interzis să filmeze și i-a dat afară.

Agentul de pază ne-a urmărit și în afara sediului Primăriei Orhei.

Și o femeie, care a fost văzută la mai multe manifestații organizate de Partidul Șor, s-a arătat deranjată că filmăm pe străzile Orheiului.

Primarul interimar al municipiului Orhei Diana Memeț nu a răspuns nici la apelurile telefonice. Nu a fost de găsit nici candidatul Partidului Șor Pavel Verejanu. Anterior, însă, el a refuzat să facă declarații pentru postul nostru de televiziune în privința acuzațiilor care i se aduc de către oponenți. Menționăm că nu este pentru prima dată când o echipă a Jurnal TV nu este lăsată să intre în sediul Primăriei Orhei. Unul dintre aceste cazuri a avut loc în luna octombrie a anului trecut.

Opinia ta contează. Comentează!