Eliberaţi înainte de alegeri
Social 11 februarie 2019, 19:57 | 3074

Cei doi piloţi moldoveni, care erau ţinuţi prizonieri în Afganistan din 2015, au fost eliberaţi şi se află într-un spital din Moscova. Anunțul a fost făcut azi-dimineață de către șeful statului. După această declarație a lui Igor Dodon, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că este vorba despre o mişcare electorală. Asta în timp ce fostul primar de Bălţi Renato Usatâi declara încă din luna aprilie a anului trecut că piloţii moldoveni vor fi aduşi acasă doar înaintea alegerilor parlamentare.

Pe de altă parte, într-o postare pe Facebook, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că piloţii ar fi trebuit să ajungă acasă încă acum patru luni, dar ar fi fost ţinuţi până acum în captivitate în interesul electoral al lui Igor Dodon.

Primele imagini cu cei doi piloţi moldoveni au apărut la Jurnal TV încă în luna aprilie a anului trecut. Tot atunci, fostul primar de Bălţi Renato Usatâi spunea că şi guvernarea de la Chişinău şi preşedintele Igor Dodon cunosc foarte bine locul aflării lor.

Tot în luna aprilie a anului trecut, Renato Usatîi spunea că ambii piloţi moldoveni vor fi eliberaţi doar înaintea alegerilor parlamentare.

Consilierul preşedintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, nu a fost de găsit pentru a comenta declaraţiile lui Andrian Candu. Cei doi piloți moldoveni au fost luați ostatici de către talibani în noiembrie 2015, după ce elicopterul companiei aeriene la care lucrau a fost capturat în Afganistan. La bord se aflau trei moldoveni, membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. Unul dintre moldoveni a fost omorât, iar alți doi au fost luați prizonieri.

Opinia ta contează. Comentează!