Grav accident rutier lângă Nisporeni
Social 3 octombrie 2022, 15:36 | 1160

Doi bărbați au murit, iar un altul a fost transportat la spital după ce microbuzul în care se aflau ca pasageri s-a ciocnit cu un camion. Accidentul s-a produs noaptea trecută pe traseul Chișinău-Leușeni, lângă localitatea Iurceni. Urmează detalii și alte știri.

Un individ va răspunde în fața justiției după ce a lăsat-o pe o femeie fără apartament la bloc, în centrul Chișinăului. În anul 2004, el a intrat fraudulos în posesia locuinței. Suspectul a fugit în Ucraina cu acte false, unde s-a ascuns de poliție timp de 18 ani. Bărbatul a perfectat fraudulos un buletin de identitate pe numele proprietarei, după care a efectuat tranzacțiile. Apartamentul de peste 600 de mii lei a fost vândut ilegal învinuitului, care l-a revândut, peste o săptămână. Bărbatul a fost reținut și riscă până la 15 ani de pușcărie. Învinuitul nu-și recunoaște vinovăția. În acest dosar, în 2005, a fost condamnat la zece ani închisoare un alt făptaș.

A fost reținut un cap al lumii criminale, aflat în căutare 12 ani. Suspectul a încercat, în martie curent, să introducă în Republica Moldova peste un kilogram de aur din Statele Unite ale Americii. Bărbatul a fost anunțat în căutare în 2012, fără ca să aibă acte de identitate din anul 1998 și folosea alte date privind identitatea sa, iar infracțiunile le comitea prin persoane interpuse. Acesta are șase dosare penale și două sentințe de condamnare pentru escrocherie și delapidări, care cumulat constituie un termen de 16 ani închisoare.

Un bărbat de 61 de ani a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a împușcat proprietarul unei case de schimb valutar din orașul Fălești. Sentința a fost emisă de Judecătoria Bălți, după zece ani de la comiterea omorului. Bărbatul este acuzat că, în 2012, în timp ce se afla la casa de schimb valutar, în urma unor relații ostile apărute spontan cu victima, a efectuat trei împușcături în direcția ultimului, care s-a dovedit a fi proprietarul casei de schimb valutar, cauzându-i moartea.

Doi bărbați au murit, iar altul a fost transportat la spital după ce microbuzul cu care se deplasau s-a ciocnit cu un camion. Accidentul s-a produs pe traseul Chișinău-Leușeni, lângă localitatea Iurceni. Potrivit poliției, șoferul camionului, un bărbat de 38 de ani, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară. În consecință, camionul s-a ciocnit frontal cu un microbuz care tracta și o remorcă. Șoferul microbuzului, un bărbat de 42 de ani, dar și un pasager, un bărbat de 40 de ani, au decedat pe loc. Un alt pasager a fost transportat la Spitalul raional Nisporeni cu traumatisme. Oamenii legii au deschis un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Opinia ta contează. Comentează!