Jurnalul orei 19, 8 August
Jurnalul orei 19:00 8 august 2023, 20:10 | 1112

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Mai mulți gândaci au fost surprinși în sala de așteptare a Aeroportului Internațional Chișinău. Imaginile filmate de unii călători au fost publicate pe rețelele de socializare. Ce spun responsabilii de la principala aerogară a țării, aflați imediat!

2. Prima platformă de aterizare din Chișinău, destinată elicopterelor SMURD, este gata în proporție de 95 la sută. Aceasta a fost construită în imediata apropiere a Institutului Mamei și a Copilului. Echipa Jurnal TV a fost la IMC și a văzut rezultatul lucrărilor. Unde vor mai fi construite heliporturi similare, vă spunem la știri!

3. Statul va fi obligat să ajusteze salariile procurorilor cel puțin la rata inflației. O decizie în acest sens a fost luată de membrii Curții Constituționale, ea fiind similară cu poziția adoptată anterior cu referire la salariile judecătorilor.

4. Ziua sunt la muncă, iar seara învață să vorbească și să scrie în limba română. Sunt medici, contabili, fotografi sau vânzători. Vorbim despre persoanele care s-au înscris la cursurile gratuite de studiere a limbii române, inițiate de Ministerul Educației și Cercetării. Echipa Jurnal TV a mers la Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău, acolo unde peste 20 de adulți învață limba română de la zero.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie