Turneul Internațional de Gimnastică Ritmică a început la Chișinău
Social 13 decembrie 2019, 22:59 | 3467

Cea de-a doua editie a Turneului international de gimnastica ritmica “Little Fairy” a inceput astazi la Chisinau. Evenimentul se desfasoara cu o prezenta remarcabila - 152 de gimnaste din Romania, Rusia, Ucraina, Belarus si Republica Moldova. Desi gimnastica este considerata un sport cu mare speranta de viitor pentru copii, unii parinti spun ca statul ii acorda prea putina atentie.

La turneu a venit și Nastia Zacrevschi, care la 17 ani a câștigat bronzul la competițiile preliminare pentru a doua ediţie a Jocurilor Europene de la Minsk. Tânăra campioană face gimnastică de când avea cinci ani și a înțeles că pentru a avea rezultate remarcabile, trebuie să muncești mai mult decât crezi că poți.

La Chișinău a venit și Maria Lazuk din Belarus, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice din 2000 la gimnastica ritmică. Sfatul acesteia pentru tinerele gimnaste este unul - cât mai multă muncă pentru a atinge performanțe demne de jocurile olimpice.

Daniela și Nicoleta au câte 9 ani, iar gimnastică fac de la 5 ani. Fetele spun că știu secretul campioanelor.

Micuțele gimnaste au și un mesaj pentru fetițele, care încă n-au gustat din gimnastica ritmică.

Catalina Radu este profesor-antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv Școlar Unire Iași. La Chișinău a venit cu noua generație din ”Mica gimnastă”.

Părinții copiilor sunt bucuroși să-i vadă în competiție, chiar dacă drumul până aici este greu. Oamenii spun nu sunt condiții pentru dezvoltarea acestui gen de sport. De pildă, când este vorba de plecarea gimnastelor la campionate, cheltuielile sunt suportate de părinții.

Turneului Internațional de Gimnastică Ritmică “Little Fairy” se va desfășura și mâine. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie