Certificatele eliberate pentru produsele agroalimentare vor fi recunoscute pe piața europeană
Social 21 decembrie 2022, 19:52 | 259

Gradul de siguranță a populației va spori. Guvernul a aprobat astăzi un program special, valabil pentru mai toate domeniile. Urmează detalii și alte știri de la ședința executivului.

Certificatele eliberate pentru produsele agroalimentare vor fi recunoscute pe piața europeană, iar exportul producției ecologice va fi facilitat. Executivul a aprobat un proiect de lege, care prevede recunoașterea la nivel internațional a organismelor de control din Republica Moldova. Astfel, producătorii locali vor putea să-și exporte produsele cu mențiunea „ecologic”. În prezent, în Republica Moldova activează 150 de companii specializate în cultivarea produselor ecologice.

Cabinetul de miniștri a aprobat instituirea comisiei naționale pentru monopol fiscal și regulamentul privind organizarea și funcționarea acesteia. Comisia va constata necesitatea instituirii monopolului pentru anumite activități economice, va estima impactul atribuirii statutului de monopol fiscal, inclusiv avantajele și dezavantajele economice. Comisia va fi formată din reprezentanți ai autorităților publice și ai societății civile.

Actele normative, în vederea ajustării cadrului legal aferent comerțului electronic și eliminării constrângerilor care pun în dificultate dezvoltarea e-comerțului vor fi modificate. Proiectul votat de Guvern prevede actualizarea legislației privind comerțul interior și completarea acesteia cu prevederile privind comerțul electronic. Consumatorii vor beneficia de protecție sporită în cadrul comerțului online, iar comercianții vor fi obligați să dispună de locuri pentru returnarea mărfurilor. Vânzătorii de produse alcoolice online și personalul responsabil de livrare vor fi obligați să verifice vârsta cumpărătorului.

Gradul de siguranță a populației la domiciliu, în comunitate, în mediile de activitate, în traficul rutier și pe drumurile publice va fi sporit. Cabinetul de miniștri a aprobat Programul de ordine și securitate publică pentru anii 2022-2025. Documentul pune bazele unei culturi polițienești orientate spre necesitățile populației. Astfel, reacționarea la apelurile de urgență va fi promptă și eficientă.

Opinia ta contează. Comentează!