Doi cetățeni sunt cercetați contravențional pentru braconaj piscicol, cu plase, pe lacul Manta
Social 17 aprilie 2023, 20:03 | 662

Un cetățean străin a încercat să iasă din Republica Moldova cu bagajele ticsite cu țigări. Pachetele au fost depistate de funcționarii vamali și polițiștii de frontieră, care activează pe Aeroportul Internațional Chișinău. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Doi cetățeni sunt cercetați contravențional pentru braconaj piscicol, cu plase, pe lacul Manta, în sectorul acvatic situat în aria protejată a Rezervației ”Prutul de Jos”, dar și pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. Potrivit polițiștilor, făptașii aveau o barcă, în care se afla multe plase de monofilament cu lungimea totală de 370 de metri. Cei doi au reușit să pescuiască aproximativ 40 kg de pești de diferite specii. Persoanele implicate s-au ales cu o amendă de 600 de lei.

Iar o mașină de carabinieri s-a tamponat cu un alt vehicul, la o intersecție din orașul Bălți. Accidentul s-a produs în jurul orei 21.50. Potrivit presei locale, vehiculul de serviciu se deplasa la o chemare cu girofarul și sistemul sonor deconectate, iar când ajuns în intersecție a lovit din spate un automobil care oprise în fața trecerii pentru pietoni. În mașina din față se afla o femeie însărcinată, care s-a ales cu leziuni ușoare. La fața locului a fost nevoie de intervenția medicilor. Alte circumstanțe urmează a fi stabilite.

Un alt accident s-a produs pe șoseaua Hâncești-Leușeni. Trei persoane au fost rănite, după ce un Opel Astra, condus de o tânără de 22 de ani, s-a lovit cu un Mercedes. Impactul s-a produs duminică seara, în apropiere de staul Crasnoarmeiscoe. Potrivit oamenilor legii, șoferița a efectuat o depășire și s-a lovit frontal cu un alt automobil. Niciunul dintre șoferi nu era beat la volan. Conducătorul din Mercedes s-a ales cu mai multe răni, iar șoferița a fost transportată la Spitalul raional Hâncești. Poliția a inițiat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

Un cetățean străin în vârstă de 44 de ani a încercat să iasă duminică seara din Republica Moldova cu bagajele ticsite cu țigări. Pachetele au fost depistate de funcționarii vamali în comun cu polițiștii de frontieră pe Aeroportul Internațional Chișinău. Echipa comună a depistat 550 de pachete de țigări, pe care străinul intenționa ilegal să le transporte în Israel. Țigările au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă o amendă de peste 25 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!