Majoritatea consilierilor municipali, aleși din partea Platformei DA, își depune demisia din partid
Politic 22 decembrie 2022, 15:34 | 2061

Fostul președinte al Platformei DA, Andrei Năstase, actualul consilier al municipiului Chișinău, părăsește partidul și anunță că îl va ataca în judecată pe liderul formațiunii, Dinu Plângău. Același lucru îl face și majoritatea colegilor lui Năstase în CMC, drept reacție la decizia de ieri a Biroului Platformei DA de a retragere sprijinul politic consilierilor săi, pentru că au votat proiecte controversate alături de socialiști.

ANDREI NĂSTASE consilier municipal: "Fiecare dintre noi, ne înaintăm demisiile din Platforma DA. Forma de agregare a acestui partid a ajuns astăzi extrem de incomodă pentru foarte mulți membri și simpatizanți din diaspora și întreaga țara, inclusiv pentru noi. Vom demara procedurile juridice necesare acționării în judecată a președintelui Partidului Platformei DA, pentru recidivă în comunicarea sa publică, prin care sugerează că, consilierii municipali sunt corupți, că nu muncesc în beneficiul chișinăuienilor și că ar fi în slujba unor grupuri de interese."

Năstase a declarat că îi va cere în instanță lui Plângău prejudicii morale pentru calomnie.

ANDREI NĂSTASE consilier municipal: "Aceste documente au pe ele, pentru că eu le-am numărat, nu mai puțin de 32 de semnături a unor urbaniști, arhitecți, juriști cu expertiză, experiență în spate! Și tuturor acestora li s-a pus o etichetă: corupt! Pentru că așa își doresc trompetele acestei guvernări! Corupt!"

Biroul național al Platformei DA a retras miercuri sprijinul politic pentru fracțiunea sa în Consiliul municipal Chișinău, după ce majoritatea consilierilor Platformei DA a votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor, în favoarea adoptării a șase planuri urbanistice zonale, care au stârnit controverse. Potrivit arhitectului și viceprimarului suspendat, Victor Chironda, „toate Planurile urbanistice zonale votate prevăd construcția a câteva zeci de blocuri cu 15-19 nivele, cu mii de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de spațiu comercial”.

Guvernul a calificat inițiativa drept ”ilegală”, iar liderul Platformei DA, Dinu Plângău, a cerut Procuraturii Anticorupție și CNA să pornească urmărirea penală. Potrivit lui Andrei Năstase, decizia este una politică și este dictată de interesele actualei guvernări.

Opinia ta contează. Comentează!