Peste două sute de militari ruși au fost luați prizonieri de forțele ucrainene în timpul confruntărilor militare
Externe 26 februarie 2022, 19:37 | 1372

Peste două sute de militari ruși au fost luați prizonieri de forțele ucrainene în timpul confruntărilor militare, informează DPA cu referire la date ale Ministerului ucrainean al Apărării. Asta în timp ce Rusia evită să facă publice datele privind pierderile suportate. Unii soldați abia au împlinit 18 ani, iar alții sunt orfani. Cel puțin acest lucru reiese din mărturiile soldaților capturați.

Unul dintre soldații ruși luați prizonieri de ucraineni a fost capturat în regiunea Irkutsk. Într-o înregistrare video, acesta spune că este născut în 2002.

Militarii ucraineni au capturat și un genist în regiunea Smolesk. Acesta este născut în anul 2000.

Unii militari ruși afirmă nu au făcut decât să îndeplinească indicațiile comandanților. Un soldat rus capturat a fost lăsat de ucraineni să-și sune părinții și să-i informeze că face parte din armata invadatoare.

Un alt soldat rus susține că mergea pentru instructaj în orașul Voronej, de unde indicațiile s-au schimbat subit.

Ministrul Afacerilor de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a publicat mai multe imagini pe canalul său de twitter cu soldați ruși capturați și a lăsat un mesaj în care scrie ”Mame, soții, fiice de soldați ruși! Luați-vă bărbații acasă. Au venit într-o țară străină pentru a ucide oameni nevinovați, pentru a ne distruge casele”.

Opinia ta contează. Comentează!