PD vrea guvernare cu PSRM
Politic 31 mai 2019, 20:43 | 1447

Imediat după Vladimir Plahotniuc, în faţa presei a ieşit purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari. El a anunţat că PD-ul a invitat Partidul Socialiștilor la discuții privind formula de guvernare și conlucrare în legislativ. Mai mult. PD este gata să-i ofere PSRM-ului funcţia de președinte al Parlamentului. Peste exact zece minute de la aceste declaraţii, Partidul Socialiştilor a anunţat că propunerea PD-ului va fi discutată la Consiliului republican al PSRM.

Gamurari a mai declarat că - cităm - "deputaţii blocului ACUM sunt doar nişte turişti în politica Republicii Moldova, iar ţara nu poate să fie ţinută blocată de obsesia unor politicieni pentru funcţii sau de mofturile acestora", citat închis.

Deşi spune că Partidul Democrat nu este preocupat de funcţii, ci de aşteptările cetăţenilor, Gamurari a şi oferit unele indicii despre împărţeala care ar putea s-o facă PD-ul împreună cu PSRM-ul.

Purtătorul de cuvânt al PD s-a referit ş la vizita oficialilor străini în Republica Moldova, care urmează să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

Peste exact zece minute după ce PD a lansat invitația la discuţii către PSRM, socialiștii au emis un comunicat de presă, în care au anunțat că au luat act de această propunere şi că aceasta urmează să fie prezentată spre analiză și decizie Consiliului republican al PSRM. Copreşedintele Blocului ACUM Platforma DA şi PAS, Andrei Năstase, a comentat atât invitaţia PD-ului către socialişti, cât şi declaraţiile pe ton ameninţător ale lui Vladimir Plahotniuc.

Deputatul Blocului ACUM şi juristul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a catalogat declaraţiile lui Plahotniuc drept "limbaj de bandit", care nu merită alte comentarii. Şeful PD nu ne-a răspuns la telefon pentru a da o replică. 

Opinia ta contează. Comentează!