Un bărbat de 65 de ani a fost prins la frontiera cu Ucraina cu 60 mii de țigarete ascunse în automobil
Social 25 martie 2024, 20:20 | 240

Un bărbat de 65 de ani a fost prins la frontiera cu Ucraina cu 60 de mii de țigarete ascunse în automobil. Marfa de contrabandă urma să ajungă pe piaţa neagră a Uniunii Europene. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un bărbatul de 30 de ani din Chișinău a fost condamnat la 19 ani de închisoare, după ce a comis mai multe escrocherii. Potrivit Procuraturii Generale, în perioada 2015-2018, acesta ar fi primit bani de la opt persoane sub pretextul că poate să le ofere diverse servicii. Suma totală obținută ilegal se ridică la peste 700 de mii de lei. Totodată, în mai 2018, bărbatul le-a determinat pe unele persoane să-i ofere o procură falsă, care i-ar fi confirmat dreptul asupra unui automobil. În aceeași zi, acesta s-a prezentat la biroul de înmatriculare a transportului unde a prezentat procura pentru reînmatricularea mașinii.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au efectuat percheziții la domiciilile a doi bărbați de 35 și, respectiv, 57 de ani din Cahul, suspectați că ar deține ilegal arme, dar și alte obiecte folosite la acțiuni de braconaj în sudul Republicii Moldova. În timpul investigațiilor au fost depistate un pistol de semnalizare, 14 cartușe, o armă dezasamblată cu amortizor de sunet și muniții de diferite tipuri și calibru, toate deținute ilegal și fără acte permisive. Preliminar, munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la doi la șapte ani.

Un cetățean al Republicii Moldova a fost prins la frontiera cu Ucraina cu 60 de mii de țigarete în automobil. Potrivit polițiștilor de frontieră, marfa a fost descoperită pe 20 martie. La o distanță de 800 metri de frontiera cu Ucraina a fost oprită în trafic o mașină cu numere de înmatriculare moldovenești. La volanul automobilului se afla un bărbat de 65 de ani. În timpul controlului, oamenii legii au depistat marfa ticsită în portbagaj și în habitaclu. Lotul de țigări urma să ajungă pe piaţa neagră a Uniunii Europene.

Opinia ta contează. Comentează!