Jurnalul orei 17, 12 Mai
Jurnalul orei 17:00 12 mai 2023, 19:38 | 640

Prezentat de Vasile Luchianu

Examinarea sesizării privind verificarea legalității Partidului Șor continuă pentru a treia zi la Curtea Constituțională. La ședința de astăzi și-au prezentat pledoariile reprezentanții formațiunii politice. La Înalta Curte au fost audiați inclusiv deputații Partidului Șor, Marina Tauber și Denis Ulanov.

Vladimir Vitiuc, fost deputat și al PCRM, și al PD, și care în 2020 a aderat la Partidul Șor, ar putea ocupa iar un loc în Parlament. Comisia Electorală Centrală a decis astăzi să propună Curții Constituționale validarea mandatului pe numele lui Vitiuc. Se întâmplă în situația, în care Înalta Curte examinează a treia zi consecutiv sesizarea Guvernului privind declararea Partidului Șor în afara legii.

Autoritățile responsabile de securitate în perioada desfășurării Summitului Comunității Politice Europene vor desfășura duminică o simulare generală a evenimentului programat pentru ziua de 1 iunie. Astfel, duminică, 14 mai, de la ora 9 dimineața până la ora 14, pe unele artere din capitală accesul va fi restricționat. Declarația a fost făcută de comisarul șef al Inspectoratului Național de securitate publică, Grigore Guzun, într-un interviu pentru Jurnal TV. Ce măsuri de securitate vor mai fi întreprinse, aflați în continuare!

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie