Valul de infecții respiratorii a atins cote înalte
Social 21 decembrie 2022, 16:18 | 540

Medicii dau alarma! Valul de infecții respiratorii a atins cote înalte. Cei mai afectați sunt copiii. Solicitările legate de maladie sunt în creștere cu 20 %, comparativ cu săptămâna precedentă, anunță Serviciul unic pentru apelurile de urgență 112.

De la începutul lunii curente, operatorii de la 112 au înregistrat o medie zilnică de 540 de apeluri. În ultima săptămână, au fost recepționate patru mii de apeluri referitoare la infecțiile respiratorii.

COMUNICATUL SERVICIULUI 112: "În perioada 13 – 19 decembrie, solicitările au fost în creștere cu aproximativ 20 procente, comparativ cu săptămâna precedentă. La numărul de urgență 112 sunt înregistrate zilnic sute de solicitări privind indexul de caz - copil bolnav."

Dacă aveți simptome de răceală de tip strănut, tuse, febră, păstrați distanţa faţă de alte persoane, insistă specialiștii, car au elaborat o serie de recomandări.

RECOMANDAREA MEDICILOR: "- Evitați spațiile închise și aglomerate; - Purtați mască în spațiile închise și aglomerate; - Evitați să atingeți ochii, nasul și gura; - Adresați-vă la timp după asistență medicală."

Anterior, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, declara că valul de infecții respiratorii, care face acum ravagii, este o consecință a pandemiei COVID-19 și a regulilor stricte de izolare impuse în perioada pandemică. Potrivit medicilor, cei mai afectați de viroze sunt copiii de până la 4 ani, care nu au reușit să-și creeze o imunitate naturală la viruși.

Opinia ta contează. Comentează!